2009-04-30

Törvény

Akik azt állítják, hogy a vonzás nem törvény, így példálóznak: 
"Azt tudom, hogy a gravitáció működik. Ha ledobok egy könyvet egy ház tetejéről, az a földre zuhan. Íme, a bizonyíték a gravitáció törvényére."
Én egyetértek.
Aztán így folytatják:
"Amikor megpróbálok magamhoz vonzani valamit, olykor megkapom, máskor azonban nem. Tehát a vonzás nem törvény."
Ezzel már nem értek egyet.
Mégpedig a következők miatt:
Azt állítani, hogy megpróbáltál magadhoz vonzani valamit és kudarcot vallottál, olyan, mintha azt mondanád, hogy megpróbáltál úgy ledobni egy könyvet a ház tetejéről, hogy egy bizonyos pontot találj el a földön, és elvétetted. És mivel elvétetted, kijelented, hogy a gravitáció nem működik. 
Ez olyan, mintha azt mondanád az ejtőernyősöknek, hogy mivel nem a kijelölt vörös ponton értek földet, hanem a fákon landoltak - a gravitáció nem létezik. 
Pedig gravitáció nyilvánvalóan létezik. Csupán te nem vagy tisztában vele, hogyan használd fel valamely általad kívánt konkrét eredmény elérésére. 
Ugyanez a helyet a Vonzás Törvényére is. 
Amikor arra összpontosítod a figyelmedet, hogy magadhoz vonzz egy új kocsit, és helyette mopedet kapsz, akkor ez nem azért történik, mert a törvény nem érvényes, pusztán azért, mert te pontosan azt vonzottad magadhoz, amit meggyőződésed szerint érdemeltél. 
Az igazat megvallva, sosem számítottál rá, hogy kapsz egy új autót. Talán úgy érezted, hogy meg sem érdemled. Talán úgy érezted, hogy sosem fog telni rá. De bármit éreztél is, az kapcsolódott össze a Vonzás Törvényével. 

...ő már hozzászokott, hogy erre számítson. Amikor hozzáfog valami új dologhoz, előre tudja, hogy a vállalkozása balul üt ki, és semmi jó nem származik belőle. Ahogyan ő látja, a gondolati vonzás elmélete alaptalan, minden csak szerencse kérdése. Ez a férfi nem vette észre, hogy saját vallomásával szolgáltatta a legmeggyőzőbb érvet a Vonzás Törvénye mellett. Saját tanúsága szerint mindig arra számított, hogy a dolgok félresikerülnek, s mindig be is igazolódott a várakozása. Az illető fényes példája a Vonzás Törvényének - ám ezzel nem volt tisztában, és úgy tűnt, hogy semmilyen érv sem képes megvilágítani számára az igazságot. 

Életed minden mozzanatát TE vonzottad magadhoz. E törvény alól nincs kibúvó. Nem létezik alóla mentesítő záradék. Amit kapsz, azt magadhoz vonzottad. 
Csak éppen tudat alatt.
Nem nagy ügy. 
Nem kell miatta rosszul érezned vagy felképelned magad.
A szemrehányás nem olyan fontos, mint a felelősségvállalás. 
A lényeg most az, hogy feleszmélj!

( Joe Vitale: A Kulcs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése