Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2009. április 6., hétfő

Vibrotréner

A módszer elve, hogy programozott rezgéshullámokat áramoltatunk a testünkön keresztül egy speciálisan kiképzett plató használatával. A mozgásforma meghatározott gyakorisággal kimozdít egyensúlyi helyzetünkből. Az emberi agy tudat alatti generált reflextevékenységet indít el, nagyon gyorsan korrigálja a testhelyzetet, így minden izom kivétel dolgozni kényszerül. Egy másodperc alatt 5-30 kimozdulás állítható be, ami hasonló, mintha másodpercenként 5-30 gyakorlatot végeznénk, ez tudatos állapotban lehetetlen lenne.
A vibrációs tréninggel az RR VIBROTRAINEREN olyan mozgást hajt végre, amely a test minden izmát megmozgatja, kivétel nélkül.
Ez okozza többek között ennek a speciális edzésnek a rendkívüli intenzitását. Az agy pedig, mint irányító rendszer úgy reagál az edzésre, hogy oxigénnel tölti fel a vért és fokozza a testnedvek áramlását, miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek önjavításának és regenerációjának esszenciális eszköze. Növekedik a tesztoszteron szint, az endorfin szint, a kollagén termelés, a vércukorszint, melyek többek között felelősek a fiziológiai folyamatokért és a hangulati állapotért.
Az idősödéssel járó izomszövetvesztés és a csontritkulás megáll, majd a normális állapot visszaáll.
Úgy erősítik hatékonyan az izmokat, ízületeket és szalagokat, hogy azokat jelentősen kevésbé terhelik, mint a hagyományos módszerek. Az oxigén gyorsabban eljut a beteg területekre, a jobb nyirokkeringés a sérült szövetekben az anyagtranszportot. A megnövekedett anyagtranszport gyorsan kitisztítja a szervezetből a méreg- és salakanyagot. Nem csak a felesleges testtömeg tűnik el, hanem szépül a bőr, helyreáll az izomtónus. Szinte azonnali hatás a nyirokpangás, a visszeres problémák, az emésztési zavarok esetében, rendkívül hatásos a derékbántalmak megoldásában. A pumpa-effektus hatására javul a folyadéktranszport és a kenés, csökken a fájdalom és a kopás esélye. A leépült izomzat, elgyengült szervezet rendbehozatalának egyszerű és kockázatmentes útja a vibrotrainer használata, legyen a leépülés oka baleset, betegség, idősödés, vagy bármi más. Betartva a fokozatosság elvét, rohamos javulást érhetünk el stresszmentesen.
Az alábbi esetekben kerüljük a vibrotrainer használatát:

Bármilyen testprotézis behelyezése után 6 hónapig
Csigolya elmozdulás
Epileptikus tünetek
Agyi panaszok, migrénes roham
Műtét, sebzés után 3 hónapig
Daganatos megbetegedések
Zúzódások, ficamok és gyulladások
Magas láz
Akut trombózis
Terhesség alatt és utána 2 hónapig
Pacemaker

Diabetesben különösen kell ügyelni a vércukorszint stabilizálására, szinten tartására! Enni kell a használat előtt.

A módszer űrkutatási eredetű, a 0 gravitációnál leépült izmok és a jelentős csontsűrűség-veszteség ellensúlyozására fejlesztették ki. Az űrhajósok rehabilitációjában használták először a teljes test vibrációt (TTV), majd sportolóknál használták rendkívüli sikerrel. Az 1990-es évek közepén jutott el a módszer Nyugat Európába, majd az USA-ba és jelenleg is egyre jobban terjed.
10 percnyi használata 1-1.5 órányi "hagyományos kondi-termi" munkának feleltethető meg.
Kinek és mire ajánlott?

- idült mozgásszervi betegségben,
- időhiányban szenvedőknek;
- sportolóknak teljesítmény fokozásra,
- sérülésekből való gyorsabb felépülésre;
- cukorbetegséghez kapcsolódó érszűkületek csökkentésére;
- cellulitisz leküzdésére;
- vizelettartásnál fontos záróizmok erősítésére;
- renyhe bélműködés fokozására.
- Csontritkulás esetén fokozza a csontok visszaépülését.
- Mozgáskoordináció javító, csökkenti az elesés kockázatát.
- "Mozgásszegény fiatalok izomzatának, koordinációjának javítására.