2010-08-04

Nemi irányultság

"Az agy különféle helyein a nemi irányultságot meghatározó különféle magvak találhatók, melyeket részben genetikai kód, részben a megfelelő időben érkező hormonok állítanak be férfiasra vagy nőiesre. A homoszexualitás, transzszexualitás, transzvesztitizmus, biszexualitás, hogy csak a főbb alaptípusokat soroljam, mind arról árulkodik, hogy itt egy folyamat, amit jó sokféleképpen el lehet szúrni. (Én nem így látom, Szerintem a Teremtő tökéletesen oldotta meg, hogy a szabad akarat és a karma szerint minden megtapasztalható legyen.)
Az ugye megint túl egyszerű lenne, hogy a tesztoszteron tegye férfiassá az agyat, mert akkor talán még mműködne is a dolog. De természetesen úgy áll a helyzet, hogy a férfiagyat a női nemi hormon alakítja ki. (Persze, hiszen a behatoló Yang-nak szüksége van a befogadó Yin-re, hogy megjelenhessenek a polaritásban. Szendi remekül megfogta a fizikai síkot, csak a spirituális rálátás hiányzik belőle. Ezért találja tökéletlennek a folyamatot. :-D Ettől függetlenül élvezem a könyvet.)
De olyan komplikáltan, hogy csoda, ha olykor sikerül. De nézzük a mutatványt!
A lánymagzat azért lány, mert a vérében kering egy fehérje, amely megköti a női nemi hormont, és az nem jut be az agyába. A fiú azért lesz férfiagyú, mert a tesztoszteron bejut az agyba, és ott egy enzim női nemi hormonná alakítja, és ez aztán férfiasítja az agyat. Bonyolult, de nem én találtam ki. Tisztán látszik, hogyan fabrikálták ezt össze az evolúció tervezőirodájában. Kiindultak abból, hogy a "default" a nő. Az ő agyával nem kell csinálni semmit, mert az már eleve női agy. De hogy csináljunk ebből a női agyból férfiagyat?
Az első ötlet nyilván az volt, hogy "legyen az, hogy a férfiaknál az ösztrogén bejut az agyba, és férfiasít. " Gondosan elkészült hát a terv, hogy az ösztrogén majd így csinál, meg úgy csinál. Csakhogy a terv úgy sikerült, mint amikor nincs a házra ajtó tervezve. A főmérnök visszadobta a tervet, ráfirkantva: "A férfinak nincs ösztrogénje". Vakarta a fejét a tervező, kárba veszett a sok pepecs munka? És akkor jött az ilyenkor szokásos buherálás: akkor majd a tesztoszteront konvertáljuk ösztrogénné. Így állt elő az a fura helyzet, hogy a tesztoszteron - ösztrogénné alakulva - férfiasít, a női nemi hormon meg még jobban. Ezért az az anyuka, aki aterhesség megtartása miatt női hormonokat szed, készüljön fel egy fiúsított gyerekre. Ha lány lesz, fiús lány lesz, ha fiú, még fiúsabb.
Ha kevés a tesztoszteron, vagy rossz időben jön, vagy nincs az agyban átalakító enzim, megint érvényesül az a szabály, hogy az agy a "default" beállítások miatt részben vagy teljesen női agy lesz.
Ha nagyon női marad, akkor a felnövekvő férfi női identitással fog rendelkezni, és egy nap nővé operáltatja magát.
Ha kicsit szerencsésebb, férfi identitása lesz, de férfiakhoz fog vonzódni.
Újabb változat, a transzvesztiták, akik ugyan heteroszexuálisok, de előszeretettel hordanak női ruhát.
Végül, szinte melléktermékként kialakulhat a heteroszexuális férfi is.
A férfivá válás, mint látjuk, tehát kicsit olyan, mint a lottóhúzás. Kell hozzá némi szerencse is."
(Szendi Gábor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése