2010-08-04

A nő felemelkedése és tündöklése

Ez nem igazság! Mámorítóan sok remek könyv verseng, hogy melyikek olvassam előbb.

Itt van Csernus Férfiak könyve, aztán sikerült akciósan megvennem "Sara és az ezerszarvú beszélő bagoly" könyvet, a beavató mesék harmadik kötetét. De Ancsa kapott kölcsön egy könyvet, amiből felolvasott, és annyira megtetszett, hogy hetekkel ezelőtt megvettem. Tegnap "véletlenül" a kezembe került. Ma reggel ezzel ültem be a kádba. Hangosan vihogtam, az Őrangyalom elnéző mosollyal derülhet rajtam, ahogy bővítem az ismereteimet. Készülnöm kéne a tévés szereplésre, de nem tudom letenni a könyvet, illetve meg kell osztanom Veletek pár sort:
Íme rajongásom legújabb tárgya: Szendi Gábor. Imádom, ha valaki a komoly tudást úgy adja elő, hogy vicces, és mindenki számára érthető formában teszi. Olyan példákkal, hogy egy életre a fejedbe vésed az információt. A téma: Miért vannak egyáltalán nemek? Női agy, férfi agy. Szerelem, szex, kötődés. Az ember illata. Gondolatok a péniszről. Hűtlenség, féltékenység és még sok minden.... Most íme néhány sor:



"A gyári alapbeállítás: NŐ.
A "Hogyan csináljunk nőből férfit?" evolúciós projekt kicsit a kör négyszögesítésének problémájára emlékeztet. Elvileg nem megoldható, a gyakorlatban vannak közelítő megoldások. Láttuk, hogyan lett a stabil X-kromoszómából egy mára romokban heverő korcs Y. Hát valami hasonló minőségű toldozgatás - foldozgatás folyik az anyaméhben, amikor fiú lesz a lányból. Az alapprobléma ugyanis az, hogy minden magzat lánynak indul, (ezt szemléletesen bemutatja a Testmatek című film is) és ha nem történik több ponton elég hatékony beavatkozás, akkor a végeredmény elég szerencsétlen képződmény lesz. ("Nem az Úr Isten alkotá a nőt az férfi oldalbordájából, hanem a nő született először, a Szent Könyvet férfiak írták, nem kétség")
A férfivá válás leginkább Indiana Jones legkalandosabb üldözési jelenetére emlékeztet, ami alatt ötször majdnem lelövik, háromszor majdnem átmegy rajta a teherautó, kétszer leütik, és egyszer majdnem nincs nála az ellenméreg. Persze neki mindig sikerül, de sok millió fiúkezdeménynek nincs ilyen szerencséje.
...
Nézzék el hát a férjeiknek, hogy olykor idiótán viselkednek, bámulják a focit, isszák a hülye söreiket és disznó vicceket mesélnek. Becsüljék meg őket, olyan ritka a működőképes darab.
Attól, hogy valakinek vannak megfelelő nemi szervei és hazatalál az erdőből, még nem feltétlen férfi. A férfiagy és a női agy ugyanis nem abban különbözik, hogy iránytű vagy pletykaközpont található-e benne."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése