Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2008. január 16., szerda

10 milliószoros napok 2008-ban:


Feb. 21. csütörtök

Máj. 19. hétfő

Júli. 6. vasárnap

Okt. 21. kedd
Aki még nem tudja, mit jelent ez:

Évente 4 ilyen nap van a tibetiek szerint. Már jó 10 éve figyelem, és valóban nagyon működik.
Eleve minden telihold és újhold napja százszoros karmikusan. Tudod, ilyenkor több a bűnözés, a baleset, a szülés, a műtéti komplikáció, stb. Mivel a Hold a Földön lévő vizeket uralja (ld. ár-apály), a mi testünk nagyobb része is víz. Tehát az emberekre is erős hatással van. Ilyenkor érzékenyebbek vagyunk. Tehát egy „jó szó" is százszorosan hat, de egy negatív élmény is. Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Ez a karma. Tehát ezeken a napokon jobban érdemes figyelni a gondolatainkra, szavainkra, tetteinkre és a mulasztásainkra is. A legtöbb – természettel harmóniában élőbb - ember ilyenkor nem tud mélyen aludni. Szerencsére, mert ilyenkor nem durmolni kell, hanem meditálni. Az ilyenkor feltett kérdések is mélyebbre / magasabb szintre jutnak.
Ez havonta 2 alkalom. Viszont van a 4 nagy nap, mikor „10 milliószorosan" száll vissza minden, amit ekkor teszünk. Sok éve látom, hogy apró kis dolgok lesznek „utolsó cseppek" a pohárban. De pozitív értelemben is így hat.

Ezért évek óta igyekszem, akit csak lehet levinni Tarra. Eleve nagyon magas rezgésű, spirituális a környék. Van egy buddhista sztupa is, felajánlás házzal. Igyekszem kiszakítani akit lehet a hétköznapi rutinjából ezen a napon. (bár nem vagyunk buddhisták)
Van egy apró épület, ahol százával égnek a mécsesek és füstölők. Mindegyiket valamiért vagy valakiért gyújtjuk meg. Lehetőleg nem csak a magunk dolgaiért, hanem az egész emberiségért, az egész Földért. Ezek felajánlások. De lehet megfogadni, felajánlani, hogy teszel valamit, ami erőfeszítésedbe kerül, de egy cél vagy személy érdekében teszed. Vagy épp lemondasz valamiről, amit szeretsz. A lényeg, hogy tartsd be, mert nagy bajt okozunk, ha felelőtlenül ígértünk, de nem tartjuk be. Legyen erőfeszítés, de ne betarthatatlan ígéret. Felajánlás lehet még pl. egy teljes nap némaság, böjt, stb. is.
Épp a „10 milliószoros" hatás miatt – akinek igénye van erre – reiki beavatásokat is szoktam ott tartani. Eleve a hely spirituális, ráadásul a hatás sokszoros. Legideálisabb alkalmak a beavatásokra.