Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2008. január 10., csütörtök

Aszpartám E 951

Az aszpartám tönkreteszi az agyat, a látóideget, a központi idegrendszert és igen károsan hat minden szervre. Szívritmuszavart is okoz. Mivel sok orvos nem realizálja, hogy az aszpartám méreg és nem élelmiszer-kiegészítő szer, pacienseinek olyan gyógyszereket adnak, melyek ezzel a droggal reagálnak. Ezért léphet fel például halál a szív leállása miatt és a hirtelen elhalálozás. Ilyen cserehatások következtében megváltozik az agy kémiája és a topaminszint, minek idegrendszeri megbetegedések -Parkinson-kórt beleértve - lehetnek a következményei.

Az aszpartámot sok élelmiszerbe belekeverik anélkül, hogy deklarálnák. Egyedül Amerikában 9000 ilyen terméket ismernek.

A Környezetvédelmi Világkonferencia és a Multiplesklerozis Alapítvány titkos megegyezést kötött a MONSANTO céggel, az aszpartám gyártójával. Az amerikai hatóságok nyilvánosságra hozták, hogy az USA-ban a multiplesklerose és a lupus (bőrtuberkulózis) járványszerűen szaporodik és senki sem tudja, milyen méreg lappang e jelenség mögött. A magyarázat : Amennyiben az aszpartám hőmérséklete meghaladja a 25° C -ot, az aszpartám methanol tartalma szétbomlik formaldehydre és aztán hangyasavra, amely a szervezet elsavasodását okozza ( metabolikus acidózis). A formaldehyd a mérgek ugyanazon csoportjába tartozik, mint a cyanid és az arzén. Ezek halálos mérgek, melyek idegrendszeri problémákat okoznak és lassan ölnek. A methanolmérgezés tünetei hasonlóak a MS-éhez, azért lett sokaknál tévesen MS megállapítva. Az MS nem halálos ítélet, a methanolmérgezés igen.

Lupus (bőrtuberkulózis) ma már majdnem annyira elterjedt, mint a MS, különösen a Cola Light-ot fogyasztók körében. A methanolmérgezettek naponta rendszeresen 3-4 dobozzal isznak, egyesek többet is. Az aszpartám által okozott lupusban szenvedők legtöbbje nem tudja, hogy mi felelős a betegségükért és tovább fogyasztják azt, amíg életveszélyes állapotba nem kerülnek. A lupus sajnos visszafordíthatatlan betegség, akkor is, ha a paciensek az aszpartámot elhagyják. Az MS pacienseknél ( akik tulajdonképpen methanolmérgezésben szenvednek) a legtöbb tünet megszűnik. Néhány esetben megszűnt a fülcsengés és a látásképesség visszatért.

Amennyiben valaki aszpartámot használ és ezzel egyidőben sok light - terméket fogyaszt a következő tünetek jelentkezhetnek : görcsök és merevségek, érzéketlen láb, szédülés és nyomottság, fejfájás, fülcsengés, fülzúgás, ízületi fájdalmak, depresszió, félelmek, érthetetlen beszéd, elmosódott látás, emlékezetvesztés.
Összességében 92 dokumentált tünetet találtak, amelyek az aszpartám és a light – termékek fogyasztására vezethetők vissza. A legtöbb tünet az idegrendszerrel van kapcsolatban. Agydaganatok eltávolítása után nagy mennyiségű aszpartám lerakódást találtak.

Az aszpartám megváltoztatja az agy kémiai folyamatait, a topaminszintet és erős rohamok okozója lehet. El lehet képzelni, hogyan hat ez a Parkinson-kórban szenvedőkre. Emellett az aszpartám megváltoztatja a menstruációs ciklust és terméketlenséget, szülési és születési rendellenességekhez vezethet.

Az orvoskollégium jelentésében az áll, hogy aszpartám hatására az emberben szénhidrát utáni vágy alakul ki, mely elhízáshoz vezet. Azok a paciensek, akik az aszpartám fogyasztását abbahagyták, átlagosan 9 kg-ot fogytak rövid időn belül. A formaldehyd a zsírsejtekben tárolódik, különösen a csípő és a comb területén. Dr. H.J.Roberts diabétesz specialista és aszpartámmérgezés szakértő könyvet írt „Harc az Alztheimer – betegség ellen” címmel, melyben kimutatja, hogy az Alztheimer – betegség az aszpartám hatására eszkalál. Ma már 30 éves emberek is érintve vannak.

Cukorbetegek számára az aszpartám különösen veszélyes. Minden orvos tudja, hogy milyen hatással van a methanol a cukorbetegekre. Az aszpartám lehetetlenné teszi a cukorszint kontrollját, minek következtében sok paciens emlékezetkiesésben szenved, kómába esik és meg is halhat.

Az említett orvosi konferencián elmondták, hogy ezen méreg miatt az idegbetegségek járványa van. Alig jelent meg a piacon az aszpartám és váltotta ki a szaharint (ami hólyagrákot okoz !) sok esetet regisztráltak, ahol a páciensek emlékezete veszett el, zavartak lettek és szinte megvakultak. Az orvosok bevallották, hogy semmi fogalmuk arról, honnan ered a betegség, csak a mániákus depresszió, félelembetegség, dührohamok, erőszakkitörések számának rémítő növekedésén csodálkoznak.

Ez a méreg 90 országban, különféle néven van forgalomban !!! A gyártó Monsanto a dolog veszélyességének tudatában van. A New York Times 1996. november 15.-i számában volt olvasható, hogy az amerikai cukorbetegség-egylet pénzt kap az élelmiszeripartól, hogy a light – termékeket támogassa. Természetesen nem tudnak kritikát gyakorolni az aszpartámmal készült diétás ételekkel kapcsolatban és a Monsanto-hoz való kapcsolatukat sem vallják be.

Fel kell tételezni, hogy minden olyan édes termék, mely cukor-mentesnek van deklarálva alapanyagként aszpartámot tartalmaz. De mit használnak a szép fogak, ha az agyat megrongálják? Számlálhatatlan orvosi beszámoló található a www.dorway.com alatt.
Léteznek jó helyettesítő anyagok a cukor kiváltására, pl. Maskobado, Palmzucker, Stevia, a gyümölcscukorból kivont „Sweet Balance”, amelyek a közönséges cukor helyett használhatók és ugyanúgy ízlenek.

Az aszpartám-(édes)mérgezés
Az aszpartám-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartám egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná, hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari cégek húzzák a nagy hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogyan jön a gyógyszer az aszpartámhoz? Egyszerű.
Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartámot, egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni és több száz, a gyógyszereik miatti káros mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert. Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer több százszor édesebb a cukornál, fillérekbe kerül előállítani és a diéta-nemzet minden ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő és az idegeket is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok, a kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra és a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal, felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezte az aszpartám használatát a száraz élelmiszerekben.
Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartám üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagosaszpartám - ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról.
Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel, tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartám mellékhatásai lehetnek fokozatosak, vagy azonnali reakciók is. Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.
Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának. Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni? Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartámot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő.
További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek. Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát. És ha még semmilyen reakciót nem észleltél, azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartám - fogyasztást, már amennyiben egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.
És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett, amely az összes beérkező panasz 80 százalékát tette ki. Ennek ellenére az Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet. Az aszpartám - ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartám az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak, melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat."

Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán azsem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnak számít az aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a NutraSweet. Nagyon meggyőzőek és ahol az aszpartam ellen szólók felütik a fejüket, "ok megjelennek és elhiteltelenítik a forrást. Azért a több milliárdért évente... Szerencsére az Egyesült Királyság és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával kapcsolatban.
Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos" alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light", mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartámba botlik.
Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:- szénsavas és rostos üdítőital, - joghurt, - fagylalt, - reggeli készítmények, - pezsgőtabletta, - sportital, - gyerekvitamin(!), - lekvár,- szinte minden rágógumi és diabetikus termékek,- kevés kivétellel maguk az édesítőszerek akár folyékony, tabletta, kristályos és por alakban.
Az aszpartám néhány mellékhatása: látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság , bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.