2008-04-11

Figyelem

Meg kell tanulni nemet mondani mindenre, ami nem valódi, hanem közönséges: meg kell tanulni nemet mondani az éberség hiányára. Rátekinthetsz a világra, s meg tudod állapítani, hogyan működnek benne a dolgok. Akkor aztán túlteheted magad a mítoszon - ami a saját mítoszod - hogy nem tudsz nemet mondani önmagadnak, amikor úgy érzed, erőt vesz rajtad a levertség, vagy túl engedékennyé válsz magaddal szemben.

Fel akarod fedezni magadnak a valóságot : a saját képességeid és értelmed által. Akkor érzed át, mi az igazi bizalom, ha a kíváncsiságodra hagyatkozva szemügyre veszed az adott helyzetet és tudod, fogsz tőle valamilyen választ kapni. Ha lépéseket teszel, hogy valamit véghezvigyél, annak a tettnek lesz eredménye. Az a bizalom, ha tudod, hogy biztosan kapsz valami üzenetet.

Úgy érzed, gazdag világban élsz, amely sosem fogy ki az üzenetekből. Csak akkor van gond, ha valamit igyekszel a saját előnyödre fordítani, vagy ha nem veszel róla tudomást. Ha túl nyegle vagy, az égbolt egyszer csak odanyom a földhöz, ha túl félénk vagy, egyszerre csak a föld magasba emel.
A világba vetett bizalom köznapi értelemben azt jelenti: elvárod, hogy valaki vigyázzon rád vagy megmentsen. Azt gondolod, megkapod a világtól, amit akarsz, vagy legalább is azt, amire számítasz.

Ha azonban harcos vagy, kész vagy kockázatot vállalni. Hajlandó vagy kitenni magad a jelenségvilág kénye-kedvére, és bízol benne, hogy kapsz tőle valamilyen üzenetet, amely vagy a sikeredről, vagy a kudarcodról tudósít.

Ezeket az üzeneteket nem tekinted sem büntetésnek sem dicséretnek. Nem a sikerben, hanem a valóságban bízol. Lassan észreveszed, ha a tetteid és az értelmed fegyelmezetlenek és nincsenek összhangban, akkor általában kudarcot vallasz, míg ha ezek egyesült erővel működnek, általában sikerül elérned azt, amit akarsz. Mindig túl tudsz lépni az elért eredményen, ez az út folytatásának magva.
Kész vagy éberen szembenézni bármivel, ami az életedben felmerül, hiszen teljes egészében kezedben tarthatod az életed irányítását, mert nem állsz sem a siker, sem a kudarc oldalán. Az utazás sikerekből és kudarcokból áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése