Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2008. április 9., szerda

Kétségtelenség

Az alapvető jóság kifejeződése mindig a gyengédséggel függ össze - nem az erőtlen, mézes - mázos gyengédség, hanem a szívből jövően odaadó, élénk gyengédséggel, amihez hozzátartozik az egyenes váll és derék. Az ilyen értelemben vett gyengédség a kétségtelenség, azaz a kétely - nélküliség megtapasztalásából fakad.
A kétségtelenség a saját szívedbe, az önmagadba vetett bizalom. Ha nincsenek kételyeid, máris felvetted a kapcsolatot önmagaddal : átélted, milyen az, ha a tested és a tudatod összhangban működik. A test és a tudat összehangolása összefüggésben áll azzal is, ahogyan ráhangolódunk a körülöttünk lévő világra. Ez a folyamat két részből áll : ezeket nézésnek és látásnak nevezzük. Mondhatjuk még hallgatásnak és hallásnak, vagy tapintásnak és érzésnek is. Minél tovább nézel, annál kíváncsibb leszel, és valószínűleg annál többet fogsz látni. Sokáig tudsz nézni, még tovább tudsz nézni és azután olyan szépet látsz !

Észreveszed, hogy fel tudod emelni magad, képes vagy méltányolni az emberi lényként való létezésedet.