2008-04-12

Téveszme

Sok embertől hallom, hogy azért nem eszik húst, hogy miatta ne öljenek meg élőlényt.
Nem nagy dicsőség egy sivító malac hangját érzékelni. De a belső tompaság jele, hogy a növények sikolyát nem hallja meg. Az alma is élt, amig meg nem ette, vagy a saláta...
Tudomásul kellene venni, hogy a tápláléklánc tetején vagyunk. Nem az a baj, hogy állatot is eszünk, hanem hogy sokkal többet ölünk meg, mint amennyire szükség lenne. Meg ahogy tartjuk őket az ablaktalan ketrecekben.
Taron két éve egy tanítás alkalmával büszkélkedett egy nő, hogy már 4 éve nem eszik húst, mert kíméli az állatok életét. Csöpel láma megkérdezte, hogy akkor mivel táplálkozik.
- Például sok rízzsel. - válaszolta a hölgy.
- És tudod, egy szem rízshez hány halál tapad?
Az illető bambán nézett ki a fejéből.
- Tudod, hogyan termesztik a rízst.
- Nem.
- Miután elvetették a magokat, eláraszják a talajt vizzel. Megszámlálhatatlan apró vizi élőlény lakhelye lesz. Majd aratás előtt lecsapolják, ekkor mind elpusztulnak.
Egyetlen szem rízshez számtalan lény halála kötődik, míg egy marhából sok ember lakik jól. Ha az emberek végre észrevennék, hogy minden lénynek egyforma joga van az élethez, másképp értékelnék a létezést. Ostoba gőg azt hinni, a teremtett világ a mi "szolgálatunkra" van. Részei vagyunk az Egésznek. De csak részei.

Ráadásul akkor vagyunk EGÉSZ-SÉGESEK, ha mindent elfogadunk. Ha nemet mondunk valamire, akkor azt kirekesztjük az EGÉSZ-ből és aztán jönnek a betegség tünetek, hogy valami hiányzik az EGÉSZ-ből.

A horoszkóp a legjobb példája, hogy minden ember képletében benne van mind a 12 zodiákus és mind a 10 bolygó. Mindannyian képviseljük a TELJESSÉGET. Csak minden emberben másképp jelenik meg.
Ha valamit letagadunk, elfojtunk, előbb-utóbb berobban a felszínen. Nem hagyja magát elnyomni. A saját érdekünkben, hogy ismét TELJESEK és EGÉSZ-SÉGESEK legyünk.

Vajha élhetnétek a föld illatából, s miként a légi növények, fénnyel táplálkozhatnátok. De mivel ölnötök kell, hogy ehessetek : legyen hát ez kegyes cselekedet. Legyen asztalotok oltárrá, melyen az erdő, mező tisztái és ártatlanjai áldozattá lesznek azért, ami az emberben még tisztább és ártatlanabb.
Mikor megöltök egy állatot, szívetekben mondjátok ezt neki :
" Ugyanaz a hatalom, mely téged lesújt, lesújt engem is, az én sorsom is elvégeztetik. Mert a törvény,
mely téged az én kezemre adott, engem egy hatalmasabb kézre fog adni. "
Mikor fogatokkal egy alma húsát szakítjátok fel, mondjátok szívetekben :
" Magvaid testemben élni fognak és a te illatod lesz az én leheletem. Együtt örvendezünk majd a múló időben. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése