2008-11-10

Vigyázat!

Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos a Duna TV-ben mondta: Van egy GHB nevű szer (Gammahydroxybutyrát) színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó szer, 3000 Ft-ba kerül egy üveg, bárki szabadon megvásárolhatja boltban és rendelheti a neten.

Pár csepp italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány mp. szédülés után ájulás.

Hét végi diszkókban a pohárba cseppentik, amikor nem figyel oda, összeesik, aztán a "segítőkész" közelben levők kiviszik és elrabolják. Vagy véglegesen vagy csak a nemi erőszak idejére, ami nem erőszak, hiszen magatehetetlen az ember.
Gyorsan kiürül a szervezetből, pillanat alatt teljes éberséggel tér magához, legfeljebb nem érti, hogy hogyan került az adott helyszínre.

Alkohollal együtt használva rendkívül veszélyes lehet a legtöbb haláleset GHB és alkohol együttes fogyasztása miatt történik.

Embert lopnak a szer segítségével!
Ma már előre preparáltan is használják, tehát az originál, vagy annak tűnő üvegbe előre beteszik. PL. Póker barlangokban, a nyertest a "csinoslányok" meghívják egy üveg italra, aztán a toxikológián ébred ruházat, pénz, nyeremény, mobiltelefon nélkül. Védekezni nem lehet ellene, csak megelőzni: senki ne hagyja a poharát felügyelet nélkül! Ha üvegből iszik, a hüvelykujja legyen az üvegen! A társasággal érkezők, a társaságban levők nem hagyják magukra soha egyik társukat se!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése