Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2010. október 19., kedd

Evolúciós kriminalisztika

"Az evolúciós pszichológia a pszichopatát úgy tekinti, mint aki csalásra lett "kifejlesztve". A pszichopata per definicionem nem szorong (nem fél, amikor kockáztat), nem szeret (nem kötődik emberekhez, otthonhoz, országhoz, nem empatikus áldozatával), és nem tanul hibáiból (vagyis jutalomvezérelt, büntetésre érzéketlen). A pszichopata GO - rendszere túlműködik, ezért mohóvá válik a nyereség reményében, de a STOP - rendszere deficites, ezért nem tud megálljt parancsolni magának. Jellemzője még a pszichopatáknak az úgynevezett "pszichopata báj", vagyis, ha akarnak, nagyon jól rá tudnak hangolódni a másik emberre, s elbűvölők tudnak vele lenni.
A homloklebenynek az erkölcsi érzékért és a szorongásért felelős része mutat fejlődési deficitet. A pszichopata női változata a hisztéria. A hisztériás nő csábító, és gyengének mutatja magát, ezzel szerzi meg domináns férfiak támogatását. Hisztériában ugyancsak fennáll a homloklebeny működési zavara. Nőiesen, kihívóan, csábosan viselkedik, előadásmódja teátrális, imádja a nagy szavakat, a szenvedélyes kifejezésmódot, a nagy érzelmeket és a nagy drámákat. Imád lelkesedni és behódolni. Ha rosszul mennek a dolgok, migrénje van, gyakran alakul ki nála konverziós tünet, vagyis ok nélküli bénulások, vakság, süketség, némaság, amelyek a dolgok rendeződésével nyomtalanul elmúlnak."