Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2011. április 17., vasárnap

Láma Ngawang Rinpocse elment

Kalu Rinpocse levele

Láma Ngawang a Tiszteletreméltó Gyémánt Mester (tib: Dordzse Lopön, szkr: Vadzsra Guru). Láma Ngawang a tan kapuján át már gyermekkorában a szellemi útra lépett. Őszentsége Karmapa és szellemi fiai előtt teljes szerzetesi felszentelést kapott. Lemondott minden világi, létkörbeli tevékenységről, és teljes vallásos szolgálatát beteljesítette. Tanulmányozta, hallgatta és kutatta a tiszta tant, és gyakorolta egyedüllétben, elhagyott helyeken. Részt vett egy teljes hároméves elvonuláson Szonadában, Dardzsílingben, minekutána elnyerte a Gyémánt Mester kitüntető címet. Ezután Nyugatra küldetett, mint svédországi képviselőm, minden élőlény javára, a szent tan terjesztésére. Tudja meg minden tanítvány és jótékony ember: a cél elérhető, ha valaki egy lámát követ, megfelelő indítékkal megingathatatlan hitet és bizalmat fejleszt ki, tanul és szemlélődést gyakorol. Végül fontos, hogy mindezt emlékezetetekben tartsátok, mert akkor lehetőségetek lesz elérni a buddhaságot, a tisztaság és teljesség állapotát, saját magatok és mások érdekében.

(Írta ezt a Gyémántjogart Tartó Kalu Rinpocse Tibet, 1979. november 24.)Eltávozott 2011. április 9-én, Stockholmban

Őszintén reméljük, hogy az emberi teste elhagyása után sem hagy minket magunkra és kívánjuk, hogy minél előbb szülessen vissza tanítani az ember világba. Akinek van lehetősége gyújtson gyertyát.

Az életéről olvashatsz bővebben a következő oldalon: 

http://www.buddha-tar.hu/lama_ngawang_elete