2011-04-02

A jó és rossz problémája


"Azok a problémák, amelyek ellen harcolunk, ahelyett, hogy eltűnnének, a polaritás törvényét nem ismerő, naiv lelkek reményével ellentétben sajnos általában csak még jobban elmélyülnek. Ha el akarjuk tüntetni a világból a valóság egyik pólusát, tudat alatt megerősítjük.

Bármi ellen harcolunk is, a harc sosem tépi ki a probléma gyökerét. Erőszakkal semmit sem lehet kitörölni a világból. Ha allopátiás, azaz tüneteket kezelő módszerekkel próbáljuk megszüntetni a panaszokat és a betegségeket, arra az oldalra toljuk őket, ahol csak még veszélyesebbé válnak.

Míg a homeopátia a betegségek megoldását keresi - ami hosszú távon összehasonlíthatatlanul több eredménnyel jár - a hagyományos orvoslás csak a felszínen kezeli a tüneteket. Ezzel azonban nemhogy nem szűnnek meg a betegségek, de a mélyben még fenyegetőbbé is válnak.
Sajnos mindenütt azt látjuk, hogy az emberek pontosan azokat a problémákat mélyítik el, amelyeket meg akarnak oldani - akárcsak a hagyományos orvoslás által alkalmazott antibiotikum. Bár egyes esetekben valóban nem nélkülözhetjük az antibiotikumokat, összességében kijelenthetjük, hogy szedésük szörnyű következményekkel jár. Azoknál a gyerekeknél, akik életük első két évében antibiotikumos kezelésben részesülnek, több mint 50 %-kal nő az allergia kockázata. Az allergia drámai elterjedését tehát mi magunk idéztük elő. Legalább ugyanilyen rossz, hogy egyre több a rezisztens kórokozó, ami ugyancsak az antibiotikumok  felelőtlen alkalmazásának az eredménye."
(Rüdiger Dahlke)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése