2011-04-26

OCTOPUS TAROT LABIRINTUS

szembesítő szerepjáték, interaktív személyes tükör
 
A Tarot Labirintus kivételes előadásformát követ, melyben a mondanivaló nagy mértékben egyénre szabott: interaktív kommunikációs helyzeteken keresztül filozofikus önismereti kalandozásra hívja a nézőt. A díszlet egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintus zsákutcák nélkül, melyből meg kell találni a toronyba vezető utat. Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól, azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében.  

Belépéskor huszonnégy kártyalap közül kell véletlenszerűen választani. E lapok az életünkben megélt szerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai – melyek közül a belépő látogató egyet személyesít meg a labirintusban tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban. A látogató számára útja során élő tükrök – a kártyalapokról megelevenedett alakok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének a megfejtést különböző üzenetekkel,  feladatokkal és olykor személyes beszélgetéssel segítve. A látogató minden találkozás során egyre többet tud meg saját szerepéről, egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megértse önmaga és a szerepe viszonyát.
A találkozások egyes élményeit a látogatók egy általunk adott füzetbe lejegyzetelhetik, hogy később is emlékezzenek a hallottakra. Miközben a néző az adott szerepet átéli, gyakran előfordul, hogy már nem csak a hivatásos szereplőkkel, de a bolyongó-társakkal is kapcsolatba lép. A legizgalmasabb élmény, amikor a labirintus a rendezőelv alapján „önmagától működik”.
A Szkéné Színház meghívására két napra feláll megint az Octopus Tarot Labirintus a Budapesti Műszaki Egyetem K épülete mögötti kertben (röviden BME K-kert), ami a K épület és a könyvtár között található. A K épület a központi épület rövidítése, a legszebb, legimpozánsabb épület, ami szemben a közgázzal jól látszik a Duna felől. A kert megközelíthető a Budafoki út és a Bertalan Lajos utca felől is.

A beengedés ideje:
2011. május 5-6-án 11.00-14.00 és 17.00-20.00 között,
zárás egy órával később.

Regisztráció: http://www.livingpicture.org/

Szeretettel várunk:
Az OTL társulata

Sok éve még én tanítottam meg a tarot lapok jelentését a résztvevőknek. Gondolom, azóta már sokan kicserélődtek persze. Akkor a Hajógyári - szigeten állt a sátor. (pontosabban azóta is minden évben, de pár éve nincs időm részt venni a programban. 

A regisztráció helyjegy, mellyel garantáljuk a belépést a regisztrált időpontban, és ami előnyt jelent a nem regisztrált látogatókkal szemben.

szembesítő szerepjáték, interaktív személyes tükör


1 megjegyzés:

  1. Kedves Hanna! Köszönöm, hogy felraktad :)
    Sokat változott a labirintus azóta...
    Zsófi

    VálaszTörlés