2011-04-28

Boldogság


"Sara, mi lenne, ha a boldogságod lenne számodra a legfontosabb? - Semmi sem fontosabb, mint az, hogy jól érezd magad? Az emberek sokszor azt hiszik, hogy a dolgoknak így vagy úgy kell állniuk ahhoz, hogy ők boldogok lehessenek. És aztán, amikor rájönnek, hogy nincs meg hozzá a hatalmuk, a szavazati joguk vagy az erejük, hogy a dolgokat úgy alakítsák, ahogy szeretnék - átadják magukat a tehetetlen és boldogtalan létezésnek.
Tudnod kell, hogy a hatalmad teljes egészében azon múlik, hogy képes legyél szüntelen jó érzéssel szemlélni a dolgokat, és amikor erre képes vagy - akkor megvan a hatalmad, hogy bármit elérj, amire vágysz.
Minden, amire vágysz, arra törekszik, hogy eljusson hozzád, neked pedig meg kell találnod a módját, hogy magadhoz engedd - és csak akkor tudod magadhoz engedni azt, amire vágysz, ha jól érzed magad.


Sara, te egy óriási világban élsz, és sokan vannak, akik talán másként szeretnének bizonyos dolgokat, mint ahogyan te szeretnéd. Nem győzhetsz meg, és nem kényszeríthetsz mindenkit arra, hogy veled egyetértsenek, és nem semmisítheted meg mindazokat, akik nem értenek veled egyet. Az egyetlen út, ami az erőteljes, örömteli életélményhez vezethet téged, az az, hogy egyszer és mindenkorra eldöntöd, hogy bármi történjék is - te jól akarod magad érezni. És amikor gyakorolod a gondolataid átváltoztatását olyan dolgokra, amelyek már jó érzéssel töltenek el - akkor máris felfedezted az élet titkát."
(Esther és Jerry Hicks: Sara és az ezerszavú beszélő bagoly)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése