Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2007. december 4., kedd

Fokozatok

Ha REMÉNYKEDSZ valamiben, azt szeretnéd, hogy igaz legyen vagy bekövetkezzen : nem vagy benne biztos.
Ha HISZEL valamit, akkor azt gondolod, hogy igaz, vagy hogy bekövetkezik. Nem vagy benne biztos, de azt hiszed, hogy biztos vagy benne, és mindaddig így tartod, amíg nem jelenik meg a valóságodban az ellenkezője.
Ha BIZONYOSSÁGBAN ÉLSZ valami felől, akkor tökéletesen tisztában vagy vele, hogy igaz, vagy hogy be fog következni. Bizonyos vagy benne a szó minden értelmében, és akkor is megmarad ez a bizonyosságod, ha az ellenkezője jelenik meg a valóságodban. Nem a látszatok alapján ítélsz, mert TUDOD, hogy úgy van.

El kell jutnod annak a bizonyosságához, hogy mindig a legtökéletesebb dolog fog bekövetkezni az életedben.
Nem az, amit te előnyben részesítenél, hanem aminek bekövetkezése a legtökéletesebb.
Amint előrehaladsz a tudás útján, egyre közelebb kerül egymáshoz és végül egybeesik ez a kettő. Megtörténik valami, és nem is tudod elképzelni, hogy történhetett volna jobb annál, mint ami bekövetkezett. Épp a te viszonyulásod avatja tökéletessé az adott eseményt.

Nem a külső körülmények biztosítják a boldogságot, hanem a megélésüket illető belső döntéseink.