Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2009. január 18., vasárnap

Megoldás

"A fiad már felnőtt ember: akármilyen volt a gyermekkora, senki sem kényszerítette ivásra vagy kábítószer fogyasztásra ( a Xanax és társai is ide sorolhatók). Nem minden bántalmazott vagy elhanyagolt gyerek válik alkoholistává, drogossá vagy hajléktalanná. És ha mintapolgár vált volna belőle, arról is csak te tehetnél? Akkor hogyan lehetnél csak te, aki erről a mostani helyzetről tehet? Tetteidnek és mulasztásaidnak megvolt a maguk szerepe, de ő választja meg, hogyan éli az életét.
Te éppúgy nem tudod irányítani a fiad jelenlegi döntéseit és magatartását, mint ahogy nem tudod megváltoztatni a múltadat.
A világon csak egyetlen dologért tudsz felelősséget vállalni, azért, hogy miként cselekszel ITT és MOST.
Gyászold meg a tetteidet - meg is sirathatod őket - de tudnod kell, hogy a gyász nem tarthat örökké. Nyújts a gyermekednek annyi szeretetet és törődést, támogatást, amennyit bírsz. De tartsd tiszteletben a döntéseit.
Életünk során minden esemény azért történik, hogy a lehető legjobban szolgálja lelkünk javát és fejlődését. "
(Dan Millman: Élj célTudatosan!)