2009-02-17

Megfejtési példa

Ma reggel kaptam egy kérdést, gondoltam mindenki okulhat belőle, hogyan érdemes megközelíteni egy problémát az életben a bosszankodás helyet:

Tudom, hogy annyira otthon vagy az olyan dolgokban (is), hogy az autóval kapcsolatos történések mit jelentenek. Ezzel kapcsolatosan szeretném a véleményedet megkérdezni, hogy mit jelent, ha valaki alatt leáll az autó, később kiderül, hogy elektromos probléma ill. napokig igazán nem is találják a szerelők a meghibásodás miértjét?

Amit érdemes átgondolni:
- lehet, hogy nem kellett ott lennie, ahová indult
- lehet, hogy csak próbatétel volt, hogy a nehézségek eltérítik, vagy mégis elmegy, mert mennie kell (pl. most leesett a hó Pesten, idén először. Nehéz a közlekedés, de ha ezért nem megy valaki mondjuk a fogorvosához a bejelentett időre, kárt okoz a dokinak, mert nem keres pénzt ebben az időben, és ott ül a rendelőben hiába. A havazás nem komoly akadály, csak az illető lusta, és nem törődik azzal, hogy másoknak mit okoz. Ráadásul ebben az időpontban valaki mást kezelhetne a doki, tehát még valakivel kiszúrt.)
- baj van az illető „belső szikrájával” ami beindítja a dolgokat, illetve az ingerület átvezetéssel. (itt pontosabban kéne ismerni a hibát)
- hogy nehezen találták az okot, az jelzi, hogy ránézésre nem könnyű látni a kiváltó okot, alaposabb kutatómunka kell (lehet, hogy az illető befolyásolja az izomtesztet, én már százvalahány kártyát készítettem oldási technikára, és ezeket húzatom ki, nincs manipuláció és remekül működik)
- sokat pörög az illető, és lelassították pár napra
- a saját munkáját nem végzi elég alaposan, így a szerelők is tétováznak a kocsiján, ezzel kárt okozva a mozgékonyságában, kérdés, hogy csak kényelmi, vagy anyagi kára is származott ebből?

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
A dolgok nem véletlenül történnek, üzenetük van, és érdemes az elsőt helyesen értelmezni, hogy ne ismétlődjön meg egyre erősebb jelekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése