Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2009. február 13., péntek

Segíts Szentgotthárdnak???

Sorban kapom az email leveleket, egy PPS anyag, amelyben tiltakoznak, hogy szemétégetőt építsenek Szentgotthárd közelében.

Kérek szépen mindenkit, hogy használja az a gömb alakú valamit, ami a teste felső részén található. Abban a kis kemény golyóban elvileg benne kéne lennie valamennyi agyvelőnek. Ezzel lehetne gondolkodni logikusan. Nem a gyomorból, a zsigerekből. (nem bántásnak szántam.:-D)

Minden ember termel - nem is kevés - szemetet. Ezt MINDENHOL meg kell semmisíteni. Elég sokan vagyunk már, eléggé benépesítettük a környezetünket. Az állatoknak és növényeknek nem sok helyet hagyunk. (Ők persze nem tudnak PPS-t küldeni tiltakozásul.)

Tehát bárhol építenek is szemétégetőt, mindenhol lesznek emberek, akik a közelükben laknak. Miért gondolja valaki, hogy egyik falu vagy város lakói több jogot élveznek a másiknál? Nyílván ésszerű okok miatt döntöttek a hely kiválasztásánál. Ha máshol épülne, akkor azok tiltakoznának.
Én például Csepelen lakom, és ha hazajövök, a sziget bejárójánál nagy mocsok és felfordulás van. Jó ideig még a sávokat is korlátozták az építkezés miatt. Itt épül az egész város szennyvíz tisztítója. Tudomásom szerint Európa legnagyobb tisztítója lesz. Morogjak azért, mert Pasarét mocskát is itt fogják kezelni? Nem. Délen lakom, logikus, hogy az egész város székletét és egyéb piszkát a város legvégén pucolják át. Tudomásul veszem, mert BELÁTOM, HOGY SZÜKSÉGES. Használom az agyamat. Szívből ajánlom mindenkinek!

De mi lenne például, ha a kismamák újra pelenkát mosnának, mint mi annak idején? Arra nem gondolnak, hogy az nem bomlik le, és mire felnő a gyerek, elönti a szemét a világot? Nem, nem gondol rá, mert kényelmes, többet depressziózhat, ráér. Ha mosna, elfoglalná magát.