Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2009. február 23., hétfő

Nyílt levél

Kaptam egy továbbított levelet:

"Nyílt levél Fra' Matthew Festing nagymesternek

A magyarság humanitáriusan érzékenyebb része, megdöbbenéssel fogadta azt a hírt, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztjét adományozta Gyurcsány Ferencnek."

Az egészet mocskolódást le sem írom, nem szennyezem vele a légkört. Ennyit a JÉZUSI SZERETETRŐL, MEGBOCSÁTÁSRÓL... És még le meri írni, hogy ő a "magyarság humanitáriusan érzékenyebb része" nevében ír? Ez az ember mit értett meg a tanításokból? Láthatóan semmit. Ha Jézus ma köztünk lenne, ő sem tetszene neki. Ő ugyanis nem állna senki pártjára a másik ellenében, ahogy Teréz anya sem tette, és még számos nagy tanító a történelem során. Ők nem az "oszd meg és uralkodj rajtuk" elvet vallották. Szerencsére a Máltai Szeretetszolgálatnál az igazi megértés szelleme uralkodik ezek szerint.
Legalább annyi joga van magyarnak lenni minden politikusnak, mint bárkinek. Mi a fenének kell szítani a hangulatot? Egyébként minden politikus "hazudik". A magyar nyelvben, ha azt mondjuk, nem volt az illető elég diplomatikus, akkor azt fejezzük ki, hogy túl őszinte volt, és nem csomagolta be a mondanivalóját burkolt formába. Mindegy. Én nem politizálok.
Részemről teszem a dolgom a legjobb tudásom szerint. Jó lenne, mindenki más is a saját dolgát látná el maradéktalanul. Nem itt tartanánk. A pék finom kenyeret süssön, a szerelő javítsa meg rendesen a kocsikat, az orvos gyógyítsa meg a betegeket, a tanár oktassa és nevelje a tanítványait... De a munka helyett könnyebb ellentéteket szítani, mást okolni, bűnbakot keresni.

Nekünk "magyaroknak" ez nagyon megy a dolgozás helyett. Én inkább hasznosat cselekszem. Egyébként ezért szoktam mondani, hogy nem MAGYAR vagyok, hanem egy EMBER A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN. Sajnos a negatív, örökké panaszkodó, sopánkodó, siránkozó gondolataink nem állnak meg Hegyeshalomnál, hanem tovább mennek a határokon túl és szennyezzük velük az egész világot.