2009-02-23

Nyílt levél

Kaptam egy továbbított levelet:

"Nyílt levél Fra' Matthew Festing nagymesternek

A magyarság humanitáriusan érzékenyebb része, megdöbbenéssel fogadta azt a hírt, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztjét adományozta Gyurcsány Ferencnek."

Az egészet mocskolódást le sem írom, nem szennyezem vele a légkört. Ennyit a JÉZUSI SZERETETRŐL, MEGBOCSÁTÁSRÓL... És még le meri írni, hogy ő a "magyarság humanitáriusan érzékenyebb része" nevében ír? Ez az ember mit értett meg a tanításokból? Láthatóan semmit. Ha Jézus ma köztünk lenne, ő sem tetszene neki. Ő ugyanis nem állna senki pártjára a másik ellenében, ahogy Teréz anya sem tette, és még számos nagy tanító a történelem során. Ők nem az "oszd meg és uralkodj rajtuk" elvet vallották. Szerencsére a Máltai Szeretetszolgálatnál az igazi megértés szelleme uralkodik ezek szerint.
Legalább annyi joga van magyarnak lenni minden politikusnak, mint bárkinek. Mi a fenének kell szítani a hangulatot? Egyébként minden politikus "hazudik". A magyar nyelvben, ha azt mondjuk, nem volt az illető elég diplomatikus, akkor azt fejezzük ki, hogy túl őszinte volt, és nem csomagolta be a mondanivalóját burkolt formába. Mindegy. Én nem politizálok.
Részemről teszem a dolgom a legjobb tudásom szerint. Jó lenne, mindenki más is a saját dolgát látná el maradéktalanul. Nem itt tartanánk. A pék finom kenyeret süssön, a szerelő javítsa meg rendesen a kocsikat, az orvos gyógyítsa meg a betegeket, a tanár oktassa és nevelje a tanítványait... De a munka helyett könnyebb ellentéteket szítani, mást okolni, bűnbakot keresni.

Nekünk "magyaroknak" ez nagyon megy a dolgozás helyett. Én inkább hasznosat cselekszem. Egyébként ezért szoktam mondani, hogy nem MAGYAR vagyok, hanem egy EMBER A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN. Sajnos a negatív, örökké panaszkodó, sopánkodó, siránkozó gondolataink nem állnak meg Hegyeshalomnál, hanem tovább mennek a határokon túl és szennyezzük velük az egész világot.

2 megjegyzés:

  1. Ezt kár volt ide kitenni :((

    Egy, mert felhívtad erre a semmire a figyelmet, így valami lett belőle, kettő pedig ezzel az elhatárolódó siralommal, ugyan olyan lettél, mint amilyenektől el akartál határolódni... mondhatni magyar. :(
    Az ilyeneknek ne adj hangot, hagyd átfolyni magadon.
    Hidd el amit írok, azt jóindulatból és szeretetből teszem, tetszik az oldalad, és mindaz amit itt felépítettél, erőt tudok belőle meríteni, és értékes gondolatokat találok.
    Ez nem illik ide, de hát biztosan ennek felismerése is még az előtted álló úthoz tartozik.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a megjegyzést, és tökéletesen igazad van. Azért írtam ki, hogy másokat figyelmeztessek és felébresszem őket.
    A Te megjegyzéseddel lett teljes az egész! Hála érte!

    VálaszTörlés