2009-02-07

Tüneti kezelés

Ismert dolog, hogy ha elhalasztod a fizetést, később minden sokkal többe kerül. Ha tehát azonnal akarod az egészséget (az azonnali egészség véleményem szerint csak tünetmentességet jelenthet), anélkül hogy a magad házi feladatát megoldanád, akkor kompromisszumot kötsz. Később drágán kell megfizetni azért, ha elnyomod a tüneteket.
Az "orvosolt" tüneteket csak félresöpröd az útból, azok vissza fognak térni egyszer, még nagyobb erővel, hogy megkapják az őket megillető figyelmet.
Az elnyomott tüneteket száműzheted egy másik helyre, ott azonban nem szűnnek meg, tovább növekszenek.
A szakorvosi beavatkozásnak is megvan a létjogosultsága, de tisztában kell lenned azzal, hogy ez csak életmentő gyorssegély, és a valódi bajaidat nem oldja meg.
A modern orvostudomány széles repertoárt vonultat fel szemfényvesztő eljárásokból.
Lehetőleg olyan szakembert válassz, aki testi, lelki és szellemi szempontból egyaránt vizsgálja a lényeget. A szakorvosok nem szokták az egész embert szemrevételezni, csupán az egyes szerveit. Ám te több vagy, mint az egyes részeid összessége. Úgy tekints magadra, mint egész emberre, és olyan segítőt találj, aki ugyanígy egészként kezel téged, olyant, akinek van bátorsága mindig szem előtt tartani az EGÉSZséget.
(R. Dahlke.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése