Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2012. szeptember 18., kedd

Mormotákkal suttogó

Special bond: Matteo Walch has stuck up an unlikely friendship with a group of marmots in the Austrian Alps


Szinte hihetetlen, ugyanakkor szívmelengető kötelék alakult ki egy  8 éves osztrák kisfiú és az Alpok mormotái között. Képriportunkban megmutatjuk ezt a nem éppen hétköznapi ember és állat közötti kapcsolatot.

 Alapvetően visszahúzódó, az embertől nagyon tartó állatok a mormoták. Olyannyira, hogy amikor megérzik az ember közelségét azonnal riasztják társaikat a veszélyre, és szempillantás alatt kereket oldanak. De amikor ezek a mormoták meglátják a nyolc éves Matteo Walch-t a helyzet épp az ellenkezője: mellészegődnek és gyakorlatilag lerohanják szeretetükkel.

Matteo and his family spend two weeks every year in the Alps visiting his marmot friends

Matteo figyelemre méltó kapcsolatot alakított ki ezekkel a teremtményekkel, ami négy éve kezdődött, amikor először túrázott természetszerető családjával az Alpokban. Azóta minden évben visszatérnek Groslockerbe, ahol a különleges kötelék létrejött az ottani mormota klánnal.

Furry friends; The schoolboy from Innsbruck first met the clan of marmots four years ago on a family holiday and has returned every year since

Az innsbrucki iskolás kisfiú édesanyja, Michaela elmondta, hogy Matteo rendkívül szereti ezeket a szőrmók állatokat, amik - a képek tanúsága szerint is - egyáltalán nem félnek tőle, valószínűleg azért, mert érzik az őszinte rajongást a fiú részéről.

Unlikely pair: The normally shy marmots show Matteo nothing but affection when he visits them at Hohe Tauern National Park in Austria

"Órákat tudok tölteni azzal, hogy állatokat nézegetek - ez számomra a természet és köztem a legjobb kapcsolat." - meséli Matteo. "A legjobb az, amikor játszhatok is velük, és ebben a mormoták is benne vannak általában, főleg egy kis jutalomért cserébe."

A member of the clan: The marmots gather around Matteo when he arrives and lets him feed them and play with them despite normally running away from humans

A megkapó képeket Matteo édesanyja készítette, aki azt is elárulta, hogy a kisfiú jelenléte annyira megnyugtatja és leköti a mormoták figyelmét, hogy ő közben zavartalanul kattogtathatja a fényképezőgépet, észre sem veszik őt az állatok.

Nose to nose: A marmot greets eight-year-old Matteo on the slopes of the Austrian Alps

"El szerettem volna kapni a pillanatot pontosan úgy, ahogy én látom őket: dokumentálni azt természetes harmóniát, amivel a fiam és a mormoták egymásra figyelnek. Azt hiszem ez sikerült. A legfontosabb számomra, hogy itt a mormoták szemében a nyílt kíváncsiság tükröződik, és nem az ember keltette félelem. Így érdemes megmutatni a természetet, mert ez a valós arca" - meséli az édesanya a fotók kapcsán.

Jealous: One marmot is so keen to get his attention that it has climbed up into Matteo's lap for a cuddle

Kétségtelen, hogy lenyűgöző látni egy fiatal, városi kisfiút, aki ilyen természetesen és nyílt szeretettel viselkedik az állatok között. Ami pedig még jobb, hogy a mormoták is vevők erre!

Szerző: Pozitív Nap
Képeket készítette: Michaela Walch

Gyermekkorom Gödöllői emlékei jutnak eszembe! Tudom, nagyon boldog ez a kisfiú!